Kjøbenhavnsmesterskaberne for træbåde 2009

Se eller gense Catja Beck Berges dejlige film:

 

 

– Og referatet fra den dramatiske sejlads:

 

Feltet til årets DFÆL´s Kjøbenhavnsmesterskab 2009 var på imponerende 18 både.

På en dag hvor Farvandsvæsenets prognose lød på 6-8 m/s og DMI´s 5-8 m/s, men realiteten bortset fra starten var et pænt stykke over 10 m/s fik alle al den vind de kunne ønske sig og lidt til. Det fører for vidt at nævne alt det grej som brast hos hver enkelt – men mest spektakulært var vel at sidste års Kjøbenhavnsmester 6 D15 Oui Oui på et tidspunkt, hvor den var klart foran i løbet for store både knækkede masten. Randi´s skipper Graham viste den rigtige indstilling og trak dem ind til havnen igen. Randi mistede dermed sin chance for at gennemføre, men som reglerne tildeles en båd der hjælper en havarist det gennemsnitlige pointtal båden har haft i tidligere sejladser, hvilket løbsdommeren Henrik Effersøe skønnede til 2 1/4 point, hvilket er lig det pointtal Randi ville have fået dersom den var sejlet videre og i mål uanset tiden, da eneste konkurrent Bergliot tidligt måtte give op for elementernes rasen, da den lille båd hurtigsejler ikke kunne holdes på benene uden at tage vand ind. Dermed er Randi – feltes næstældste båd – Kjøbenhavnsmester 2009 for små både.

I løbet for kuttere og platgattere var der besøg af 2 drager i verdensmester klassen. Det var en fornøjelse at se hvad Tom Carlsen og Phillip Skafte-Holm i den berømte OL-vinder båd White Lady samt Lars Hendriksen og vor egen Jørgen Jensen samt deres 3 drenge i Eva kunne præstere. Det var en oplevelse og en lærerigt studie at se, hvor stærkt der kan sejles i både der måler til NNL 5,5. White Lady var idag lige en tand bedre på kryds og blev en flot kjøbenhavnsmester 2009. Det var ikke nemt for folkebåden Isfugl med den konkurrence, som selv om den kom i mål før de fleste spidsgattere måtte nøjes med en 3. plads i løbet for kuttere og platgattere.

I spidsgatterklassen var den 7 dobbelte Øresundsmester Ursa i hopla. Ingen spidsgatter kan sejle så stærkt i så hårdt vejr som Ursa som blev en værdig Kjøbenhavnsmester 2009. Et stort tillykke til besætningen Thorbjørn, Lars, Helene og Sander. Bombus fik det hidtil bedste resultat i et mesterskab med en 2. plads foran hårdtsejlende både som Bel Ami, Abelone og Skjald.

I klassen for store både – som var dagens bedst besatte løb – med 8 deltagere vandt Trollungen en imponerende sejr på trods af at befæstelsen af det ene bagstag var knækket (6 mm stål) så båden kun kunne sejle ordentligt på den ene halse. Torben og Keiko fik Trollungen kæmpet i mål i hård konkurrence med Corinna med den gamle mester Klaus på 2. pladsen og den dansktalende tyske figther Dietmar som uden sin faste makker og rorgænger
Hauke og uøvede gaster fik reddet en flot 3. plads. Marie og Nirvana på de næste pladser og derefter Glory og Sindbad II som krængede fuldstændig vildt. Vi håber nogen fik billeder af dem. Besætningen på Oui Oui var måske ærgelige over havariet og den mistede chance – men det vigtigste er jo ikke at vinde, men at være med og selv en mestersejler som Oui Oui må af og til give fortabt når uheldet rammer.